R.C. Sproul on kutsuttu kotiin

Tämä lyhyt huomionosoitus ei millään muotoa riitä ilmaisemaan sitä valtavaa kiitollisuuden velkaa, joka minulla on R.C. Sproulia ja hänen palvelutyötään kohtaan. Hän oli tärkeässä osassa sitä kokonaisuutta, joka johti minut tälle tielle. Ja se oli vasta alkua. Myös minulla on etuoikeus olla osa sitä tuhansien, jopa miljoonien ihmisten kuoroa, joka sanoo: Jumala käytti häntä minun elämässäni. Hän oli todellinen teologinen titaani. Nyt on hänen aikansa levätä.

Robert Charles Sproul (s. 13.2.1939) kuoli 14.12.2017 rauhassa läheistensä ympäröimänä. Hän oli kuollessaan 78-vuotias.

Yksi kommentti artikkeliin ”R.C. Sproul on kutsuttu kotiin

  1. Joitakin hänen teoksiaan on myös suomenkin kielelle päätynyt: Jumalan pyhyys, Tunne Raamattusi, Pyhittyminen ja Jos Jumala on olemassa, miksi on ateisteja? (kaikki RV taskukirjoja). Voi olla vielä jotain, mieleeni ei nyt vain tule muita. Aikoinaan erityisesti tuo Tunne Raamattusi on ollut itselleni yksi vaikuttavimmista teoksista, mitä tulee Raamatun tulkintaan. Viime vuosina R.C:n opetukset tuli itselle hyvinkin läheisiksi https://www.ligonier.org sivustolla olevien materiaalien (erityisesti klassikkosarja ’What is Reformed Theology’) että luurisovellusten (Ligonier ja RefNet) kautta. Jos Simon ei pahastu, niin pienenä mainostuksena suosittelen lämpimästi erityisesti tuota REfNettiä, Ligonierin omaa radioappia. Useat lenkit on taitettu tämä sovellus korvilla.

    Tietyssä mielessä häntä voidaan pitää aikansa Lutherina ja Calvinina, jonka kansantajuiset opetukset vankalta akateemiselta pohjalta tekivät reformoitua teologiaa tunnetuksi muillekin kuin vain seminaariopiskelijoille. Hänen teologinen perintönsä on mittava, jonka varaan seuraavat sukupolvet voivat rohkeasti rakentaa julistaessaan ja puolustaessaan evankeliumin totuutta Kristuksesta Jeesuksesta. Kiitos Isä R.C:sta ja vaikutuksestasi hänen kauttaan seurakunnallesi! Saakoon hänen elämäntyönsä inspiroida meitä muita juoksemaan ”kestävina kilpailussa, joka on edessämme”.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s