Uusi vuosi, enemmän kalvinisteja

Vuosi 2018 on lähtenyt pikkuhiljaa käyntiin. Vuoden alussa järjestin Porissa pienimuotoisen kalvinistien kokoontumisen, jossa kävi pistäytymässä myös muutamia samanmielisiä otuksia Tampereelta. On ollut hienoa huomata, miten Herra tekee työtään tämän blogin, tekemieni videoiden ja sensellaisten kautta. En voi silti omia itselleni kummoista kunniaa, koska minun työni ei ole ainoa vaikutin, jota Herra käyttää. Kalvinisteja tuntuu putkahtelevan esiin mitä mielenkiintoisimmista rakosista ja monet heistä ovat olleet Raamatun Sanan puhuteltavina näistä asioista jo vuosia ennen minua. Sota ei yhtä miestä kaipaa, koska sota on Jumalan.

Oli miten oli, minä en enää ole kaupungin ainoa kalvinisti, vaan meitä on Porissa ja lähikunnissa tätä kirjoittaessani jo ainakin viisi. Sen kunniaksi olen hieman koristellut blogini otsikkoa. URLia en nähnyt tarpeelliseksi muuttaa (ja se maksaa), joten blogi löytyy jatkossakin samalla tutulla osoitteella.

Kiitokset kaikille lukijoille viime vuodesta. Katsotaan, miten ja minne tänä vuonna seikkailu jatkuu.

5 kommenttia artikkeliin ”Uusi vuosi, enemmän kalvinisteja

 1. Eräs adventisti perusteli minulle, että helvetti ei ole ikuinen kidutuspaikka vaan ihminen saa rangaistuksen jonka jälkeen hänet tuhotaan lopullisesti. Tämä sai minut miettimään asiaa, että voisiko se todella olla niin. Se myös jollain lailla sopisi paremmin kalvinistiseen ajatteluun, että jos Jumala on ennaltamäärännyt kaikki niin tuntuisi järkyttävältä, että hän olisi määrännyt suuren osan ihmisistä ikuiseen kidutuskammioon. Ainakin itselläni sydän rauhoittuu kun miettii että entä jos se vaan oon lopullinen tuho jumalattomille ja silloin ymmärtäisi myös sen paremmin, että Jumala on valinnut osan pelastukseen. Mitä mieltä olet näistä ajatuksista. Ja voiko kristitty uskoa tuollaiseen helvettikäsitykseen, siten että todella on kristitty? Oletko itse miettynyt millainen paikka helvetti on ja jos olet niin mitä siitä olet saanut selville raamatun pohjalta?

  Tykkää

 2. Tässä vielä muutama linkki noihin videoihin joissa käsitellään sielua ja helvettiä. Kommentti osiosta löydät minun kysymykseni/perustelut että ihminen jatkaa tietoisessa tilassa kuoleman jälkeen ja tämä videon tekijä on sitten myös vastannut noihin ongelmakohtiin ja koittanut perustella miksi hänen väitteensä olisi oikea. https://m.youtube.com/watch?v=pSzGYdhp03U&rdm=30lwgk6a1&noapp=1&client=mv-google. https://m.youtube.com/watch?t=33s&v=qxD3VwpyDU4

  Tykkää

  • Adventistien kadotusoppi tunnetaan nimellä annihilationismi. En hyväksy sitä. En pidä itseäni helvettiasiantuntijana, enkä koe mitään erityistarvetta vuorovaikuttaa kyseisen aiheen kanssa, ainakaan tässä vaiheessa. Tuon tyyppiset videot eivät horjuta näkemyksiäni, koska kaveri käyttää Raamattua ja soveltaa raamatunkohtia sellaisilla tavoilla, joilla itse en sitä tekisi.

   Tykkää

 3. En kyllä itsekkään pysty tällä hetkellä uskomaan tuohon vaikka ehkä jollain tapaa toivoisin asian olevan sillein. Toisaalta luulisin, ettei tuollainen helvetti tulkinta ole pelastuksen kannalta ratkaiseva tekijä niin kuin ei ole esimerkiksi sekään uskooko kalvinistiseen vai arminiolaiseen pelastusoppiin…

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s