Vauva seinään, pläts!

Suomessa on se hyvä asia, että kun tänne tuodaan televisio-ohjelmia Ameriikasta, ne pitää tekstittää. Lisäksi usein on (kai) jonkinlaisia sopimuksia esitysajoista ja aikaväleistä alkuperäisen TV-esityksen ja Suomen TV-esityksen välillä. Se kaikki vie aikaa. Se on erittäin hyvä, koska se tarkoittaa, että tämä Sid Rothin ohjelma ei ole vielä huomenna tulossa TV7:lle:

Haluan elää siinä toivossa, että jospa kerrankin jollakulla siellä TV7:lla olisi sen verran järkeä päässä, että jättäisivät tämän kääntämättä ja esittämättä. Tai mistäpä minä mitään tiedän. Ehkä on vain hyvä, että tämäkin tulee Suomeen aikanaa. Pahat ihmiset ja petturit menevät yhä pitemmälle pahuudessa, eksyttäen ja eksyen, mutta kenties joku tämän nähdessään havahtuu ruususen unestaan ja kääntyy.

Jos et jaksa katsoa (enkä lue sitä syyksi kenellekään), tässä kiteytys videon sisällöstä:

Sid Roth kertoo legendaa Smith Wigglesworthista, kuuluisasta brittiläisestä helluntaisaarnaajasta, jolla oli näkyvä uskollaparantamistoiminta. Legendan mukaan vanhemmat toivat 2-kuukautisen kuolemaisillaan olevan lapsensa Smith Wigglesworthin kokoukseen. Wigglesworth pitää lasta sylissään ja arpoo mielessään: kehtaanko tehdä, mitä Jumala käskee?

Kyllä. Hän kehtaa. Ja ettäs kehtaakin. Hän heittää vauvan päin seinää! Sen jälkeen hän potkaisee kunnon banaanilla lapsen yleisöön kuin jalkapallon! Ja ihmeiden ihme: lapsi on sataprosenttisen terve! Ja yleisö tirskuu ja taputtaa: kuulostaa kieltämättä eriskummalliselta, mutta pakkohan sitä on uskoa, kun Sid Roth niin sanoo! Joten kunnia Jumalalle, tapu tapu!

Minä olen vihainen! Kuka tätä roskaa oikein kuuntelee? Nyt herätys, helluntailaiset ja karismaatikot! Onko järjenkäyttö tykkänään kielletty? Kirjoitushetkellä videon tykkäys-ei-tykkäyssuhde oli 1202 / 61! Vain joka kahdeskymmenes, vain viisi prosenttia kristityiksi itseään väittävistä on sitä mieltä, että tuo ei ole hyvä!

Tämä legenda kerrotaan heti videon alussa ja sen jälkeen Smith Wigglesworthin lapsenlapsentytär Lil de Fin kertoo lisää legendoja isoisoisästään. Sanon tarkoituksella, että legendoja, koska niistä tässä on kyse: elämää suuremmista tarinoista joissa on evankelistanlisää suunnilleen kaikki. Suomeksi: valheita.

Minä en usko, että Smith Wigglesworth on oikeasti heittänyt 2-kuista lasta seinään. Se on valhetta. Smith Wigglesworth on valehtelija. Olisi perverssiä oikeasti heittää lapsi seinään, mutta legendojen sepittäminen siitä on ihan riittävän järkyttävää. Eipä ole ajateltu sitäkään, mitä voi tapahtua, kun joku hullu päättää matkia. Lil de Fin on myös valehtelija. Sid Roth levittää valheita ohjelmassaan. Esittämällä Sid Rothin ohjelmaa, TV7 levittää valheita.

TV7, sanoudutteko irti Sid Rothista ja hänen valheistaan? Lopetatteko hänen ohjelmansa esittämisen? Ette tietenkään. Se on luultavasti katsotuimpia ohjelmianne. Mitä muita ohjelmia joutuisitte johdonmukaisuuden nimissä lopettamaan? Tehän vaarantaisitte sillä koko kanavanne uskottavuuden ja tulevaisuuden. Ehei, sitä matopurkkia te ette halua avata.

Helluntaisaarnaajat, sanoudutteko irti Smith Wigglesworthista ja hänen valheistaan? Lopetatteko hänen romantisoimisensa ja esikuvallistamisensa saarnoissanne? Ette tietenkään. Tehän joutuisitte silloin johdonmukaisuuden nimissä kyseenalaistamaan paljon enemmän, kuin vain Wigglesworthin. Karismaattisen kristillisyyden valhekulissit saattaisivat romahtaa elämässänne. Se johtaisi teidät eksistentiaaliseen kriisiin, koska yhtäkkiä uskonne ei perustukaan enää millekään. Ehei, sitä matopurkkia te ette halua avata.

4 kommenttia artikkeliin ”Vauva seinään, pläts!

  1. Ja vielä pahinta on, että porukka luulee tämän olevan jotain normaalia kristillistä elämää.

    Tykkää

  2. Smith Wigglesworth on menneisyyden kuuluisa saarnamies, jonka todellista palvelusta ja arvoa eivat vahenna sen enempaa suurten Jumalan miesten legendamaakarit kuin niita matopurkistaan arvioivat kalvinistitkaan.

    Tykkää

    • Markku, ensimmäinen vastaukseni sinulle ei ollut kovin hyvä. Sallinet, että yritän uudelleen.

      Mikä on Smith Wigglesworthin arvo sinulle? Mitä hän edustaa sinulle? Selittäisitkö myös, mitä tarkoitat matopurkilla? Se kuulostaa halventavalta, mutta en ymmärrä sen merkitystä.

      Kun itse katson Wigglesworthia ja hänestä maalattua kuvaa, en näe mitään, mistä olisi hyvä ottaa oppia, vaan varoittavan esimerkin. Hänen oppiensa päältä ponnistavat aikamme pahimmat hereetikot ja puoskarit uskonsanalaisia ja uusapostolisia myöten. Näen hänessä Todd Bentleyn parantamismaneerit sekä Kenneth Haginin uskonteologian. Lisäksi hänen itse itsestään sepittämänsä legendat eivät luonnollisestikaan ole totta, eli ne ovat tietenkin valhetta. Hänen Ever Increasing Faith -kirjansa ääniversiota ei tarvitse montaa minuuttia kuunnella, että tulee selväksi, että hänen tarkoituksensa on kirjoittaa itsestään ja omista hengellisistä urotöistään, a la ”olkaa minun seuraajiani, kuten minä olen Kristuksen seuraaja”, paitsi että todellinen Apostoli hän ei tietenkään ole. Minä en häntä seuraa, enkä näe hänessä hyvää mallia imitoitavaksi.

      Liked by 1 henkilö

    • Eikö Markku Ollikainen tiedä, mitä matopurkilla tarkoitetaan, kun sitä käytetään kielikuvana?

      Tykkää

Jätä kommentti